Redactie
20 augustus 2024 08:18
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Een nieuwe vloer plaatsen: zelf doen of een professional inhuren?

Een nieuwe vloer, daar krijgt je woonkamer meteen een heel andere uitstraling van. Soms is de oude vloer gewoon versleten, soms wil je wat anders omdat je smaak is veranderd. Of je verhuist naar een andere woning waarvan je de vloer die er ligt niet mooi vindt. Als je een nieuwe vloer wilt dan kun je die zelf plaatsen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om hiervoor een professional in te schakelen. Iemand met ervaring kan doorgaans een gemiddelde woonkamer in een dag van een nieuwe vloer voorzien. Het hangt er dan natuurlijk wel van af of er ook nog aanvullende werkzaamheden moeten worden gedaan.

Online een vloer kopen

Je kunt vandaag de dag heel gemakkelijk online een nieuwe vloer bestellen. Via de website van een leverancier kun je doorgaans niet alleen de vloer maar ook bijbehorende materialen zoals lijm bestellen. Als je voor deze optie kiest dan is het wel belangrijk dat je precies weet wat je nodig hebt. Bereken dus zorgvuldig het aantal vierkante meters en houd daarbij rekening met verlies van materiaal. Zeker als je in een wat ouder huis woont is de kans groot dat er de nodige extra hoekjes zijn waarvoor je dus laminaat, pvc of hout moet versnijden of verzagen om de vloer netjes passend te maken. Dit geldt ook voor plinten die je na het plaatsen van de vloer aanbrengt. Ook daar gaat het nodige materiaal verloren als je extra hoeken moet uitzagen.

Voorbereidende werkzaamheden

Houd er rekening mee dat voor sommige vloeren de ondervloer eerst moet worden geëgaliseerd. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je nieuwe vloer niet beschadigt doordat planken of tegels niet volledig vlak liggen. Ook al lijkt een vloer glad, dan is hij dat meestal niet. Soms zit er van de ene hoek naar de andere een centimeter of meer verschil in. Met egaline kun je dit probleem oplossen. Nadat egaline is aangebracht op de vloer moet dit 24 tot 48 uur drogen. Gedurende deze droogperiode mag de vloer niet worden betreden. Een nieuwe vloer plaatsen waarbij de ondervloer moet worden geëgaliseerd kun je daarom het beste doen als het huis nog niet bewoond is of als je een paar dagen elders kunt verblijven.

Kies een mooie vloer voor je woonkamer

Een mooie vloer voor de woonkamer vind je bij INTR. Bekijk online het assortiment en maak je keuze voor jouw nieuwe vloer. Als je een vloer kiest in een relatief neutrale kleur dan kun je tussentijds altijd aanpassingen maken in het interieur, zoals een ander bankstel of een andere eethoek kopen, zonder dat ook meteen de vloer moet worden vernieuwd. De meeste vloeren hebben niet veel onderhoud nodig en gaan desondanks minstens enkele tientallen jaren mee. Heb je huisdieren of jonge kinderen? Kies dan een vloer die tegen vocht bestand is en die gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

Reacties