Tegenwoordig gebruiken veel mensen slimme alarmen op kantoor. Dit is waarom!
Een alarm op je kantoor aansluiten, dat is slim. Maar een slim alarm? De term ‘smart home’ is op zich al een beetje vreemd, als je veiligheid uitbesteedt aan technologie dan liggen er risico’s op de loer. Waarom kiezen dan toch zoveel bedrijven voor slimme alarmen? Wij hebben het antwoord gevonden!
Wat is een slim alarm eigenlijk?
Een alarm is een apparaat dat heel hard geluid maakt als er een detectie plaatsvindt. Dit kan aanraking zijn, beweging of bijvoorbeeld rook. Naast enorme herrie zijn er ook andere vormen van alarmering zoals licht of een signaal naar een centrale meldkamer. Een slim alarm biedt de mogelijkheid om meerdere soorten alarmering toe te passen zoals een stil alarm op je smartphone of het inlichten van familie in de buurt. Daarnaast kan een slim alarm andere apparaten in werking stellen. Zo kun je bij een alarmering direct de rolgordijnen laten openen. Dan heb je zicht naar buiten toe en kun je mogelijke indringers op heterdaad betrappen. Of hulpdiensten kunnen zien wat de situatie in het kantoor is.
Detectie buiten het pand
Een alarm buiten kun je koppelen aan een IP camera die beelden direct online zet. Bij detectie kan een camera mensen van dieren onderscheiden middels een complex stukje kunstmatige intelligentie. Is het een vertrouwd persoon? Dan krijg je alleen een stille notificatie op je smartwatch. Is het een onbekend persoon? Dan gaan alle lampen rond de woning aan. Dit is slechts één voorbeeld van de opties die je hebt met een slim alarm aan de buitenzijde van de woning.
Detectie binnen het pand
Hoewel mensen vaak vooral op hun hoede zijn voor gevaar buiten het pand, is alarmering binnen juist van zeer groot belang. Denk aan slimme rookmelders die met elkaar in serie staan. Als er rook wordt gedetecteerd op de begane grond dan gaan alle rookmelders het pand af inclusief een bericht naar collega’s of andere belanghebbenden.
Mooi en veilig kan heel goed samengaan
Je wilt veilig kunnen werken maar niet inleveren op de uitstraling van het kantoor. Een modern alarm zie je niet, je merkt alleen dat er een alarmsysteem aanwezig is als er daadwerkelijk onraad is. Daarnaast kun je een breed scala aan slimme toepassingen koppelen die variëren van puur praktisch tot uitermate decoratief. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel raamdecoratie. Een praktisch deel van het interieur dat er ook mooi uit mag zien. Ga je voor rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieen of plissegordijnen? Lees meer op PoweredBlinds.nl over alle mogelijkheden. Daar zit ongetwijfeld een design tussen dat past bij de rest van het kantoor interieur.
Samenwerken is slim
Een slim alarm is op zichzelf eigenlijk helemaal niet zo veelzijdig. Het is en blijft een eenvoudig apparaat met het verschil dat je dit alarmsysteem kunt koppelen aan andere apparaten, software en het internet. Zo kun je een netwerk aan veiligheidsopties creëren wat zorgt voor een optimale beveiliging. Tegen inbrekers, als brandpreventie of voor het tijdig inschakelen van hulp. Dus daarom kiezen steeds meer mensen voor slimme alarmen.