Redactie
11 oktober 2024 08:48
door Redactie
Categorie:
MKB-nieuws

Voordelen van leasen wanneer je een eigen bedrijf hebt

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan is het natuurlijk logisch dat je vaak op pad moet van A naar B. Daarom is het verstandig om een auto te leasen voor je zaak. Er zitten namelijk veel voordelen verbonden aan het leasen van een auto en zeker op zakelijk vlak kan dit heel goed uitpakken. Mocht je een eigen bedrijf hebben en je bent aan het nadenken over een leaseauto, dan is het verstandig om nog even door te lezen. Hieronder vind je namelijk een aantal voordelen van zakelijk leasen.

1. Veel keuze in auto’s

Om te beginnen kun je met leasen heel veel kanten op. Zo heb je diverse auto’s waaruit je een keuze kunt maken en die ook betaalbaar blijven. Door middel van leasen ben je maandelijks een bedrag kwijt, in plaats van een groot bedrag in één keer. Je hebt dus enorm veel keuze als het gaat om leasen. Mocht je een auto willen die ruim is, comfortabel rijdt of juist een bedrijfswagen, dan is dit allemaal mogelijk. Neem een kijkje op 123Lease voor de keuze in auto’s waaruit je kunt kiezen. Op die manier kun je zonder problemen een passende auto vinden.

2. Fiscale voordelen

Naast dat het een groot voordeel is dat je de keuze hebt uit veel verschillende auto’s, is het ook nog eens goed voor de portemonnee. Doordat je een auto of een bedrijfswagen zakelijk gaat leasen, krijg je te maken met fiscale voordelen. Fiscale voordelen zijn voordelen op financieel gebied. Zo hoef je minder belasting te betalen over de auto, heb je te maken met renteaftrek en nog een paar kleine voordelen. Op die manier scheelt het dus geld om je auto zakelijk te gaan leasen en kun je dus gebruik gaan maken van de fiscale voordelen.

3. Overzicht in de uitgaven

Met een leaseauto heb je meer overzicht in de uitgaven die je doet omtrent je auto. Zo kan het zijn dat wanneer je een auto koopt, dat je verantwoordelijk bent voor een verzekering, onderhoud en andere zaken. Bij een leaseauto heb je deze kosten ook wel, maar is het meer een gespreide uitgave. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je het overzicht kwijtraakt omtrent betalingen. Je krijgt een contract, zodra het contract is afgelopen, dan krijg je de keuze om de auto zelf te houden of juist de keuze om een nieuwe uit te kiezen. Zo kun je gaan voor de beste auto’s voor jouw bedrijf.

Reacties