Sander Wijdemans
30 september 2024 09:17
door Sander Wijdemans
Categorie:
MKB-nieuws

Wat is de ideale optie voor woon-werkverkeer?

Nederland staat bekend als een echt fileland. Het kost ondernemers dan ook jaarlijks het nodige aan verlies door onnodige tijd van stilstand op de weg. Dat werpt de vraag op wat nu eigenlijk de ideale optie is voor woon-werkverkeer. Is dat wel in alle gevallen de auto, of zijn er ook andere mogelijkheden? Het is interessant om te zien dat de auto van de zaak in sommige gevallen gemakkelijk vervangen kan worden, maar in andere gevallen juist de beste keuze is om voor te gaan.

Wat is de ideale optie voor woon-werkverkeer

Kiezen voor de fiets

Veel medewerkers wonen binnen een straal van het kantoor die het toestaat om op de fiets te komen. Dat kan met een gewone stadsfiets, maar bijvoorbeeld een e-bike met voorwiel motor maakt het voor nog meer medewerkers bereikbaar om soepel op de tweewieler naar kantoor te komen. Dat betekent dus ook dat op die manier de drukte op de weg kan worden teruggedrongen. Ook is het een manier om als ondernemer bij te dragen aan het welzijn van de medewerkers. Beweging speelt daar namelijk ook een belangrijke rol in. Dit kan ook een belangrijke overweging zijn voor de fiets of e-bike.

Toch de auto pakken

Voor een deel van de werknemers in Nederland is de auto van de zaak nu eenmaal een belangrijk middel. Wie veel verplaatsingen op een werkdag heeft, en dat ook nog eens over een wat grotere afstand moet doen, kan eigenlijk niet zonder. Dit hoeft ook geen probleem te zijn. Zeker niet wanneer het deel dat hier minder waarde van heeft wel voor de andere opties kiest. Zorg als ondernemer dan in ieder geval wel dat er een goede auto wordt gekozen. Ook als dit betekent dat er wat meer moeite voor gedaan moet worden. Dit zal zich altijd terugbetalen.

Met het openbaar vervoer

Dan is er ook nog de optie om met het openbaar vervoer te gaan. Dit kan bijvoorbeeld goed in combinatie met de fiets. Wanneer het te koud of regenachtig is om je e-bike van Amslod te pakken, dan is de bus of de trein natuurlijk een prima optie om voor te gaan. Door hiervoor te kiezen kan je voorkomen dat er onnodig veel filedruk ontstaat, zodat iedereen kan profiteren. Bovendien zit je dan ook niet met een auto die je nergens in de stad kan parkeren. Overigens kan je ook gewoon kiezen om het hele jaar door met het openbaar vervoer te komen.

Een keuze op maat maken

Het is verstandig om als ondernemer samen met de medewerkers te bekijken welke optie het beste is in elk individueel geval. Dit lijkt misschien veel werk dat ook de nodige kosten met zich meebrengt. Het is echter op de lange termijn juist zo dat dit ook het nodige gaat opleveren. Juist door tijdwinst, maar denk ook aan de gezondheidsvoordelen die mee kunnen spelen. Al deze zaken samen nemen kan ervoor zorgen dat het hele bedrijf er uiteindelijk beter van wordt wanneer medewerkers de fiets, e-bike of bus kiezen. Neem er dus altijd de tijd voor.

Reacties